Landelijk Schakelpunt (LSP): uitwisselen medische gegevens – Medisch Centrum Stedebroec – Bovenkarspel
Welkom op de website van Medisch Centrum Stedebroec

In ons gezondheidscentrum kunt u terecht voor tal van disciplines, zoals huisartsenzorg, podotherapie, thuiszorg, verloskunde, ergotherapie,fysiotherapie, diëtetiek en GGZ.
Vlak naast winkelcentrum het 'Streekhof' met ruim voldoende parkeergelegenheid.

Medisch Centrum Stedebroec Hoofdstraat 25 1611 AB Bovenkarspel
Landelijk Schakelpunt (LSP): uitwisselen medische gegevens

Terug naar overzicht

Landelijk Schakelpunt (LSP): uitwisselen medische gegevens

Waarom toestemming?

Sinds kort kunt u in de wachtkamer en bij onze huisartsen informatie vinden over het LSP. Gaat u bijvoorbeeld in het weekend met spoed naar de dokter? Grote kans dat u dan niet bij uw eigen dokter komt, maar bij een vervanger. Die kent vaak uw medische gegevens niet. En weet ook niet welke medicijnen u al gebruikt en of u ergens allergisch voor bent. Dan is het belangrijk dat uw zorgverlener uw medische gegevens kan inzien. Maar dat kan alleen als u daar van tevoren toestemming voor hebt gegeven.

Hoe geeft u toestemming?

U kunt op verschillende manieren toestemming geven:

1. Download hier het digitale toestemmingsformulier. Print deze uit en lever deze in bij één van onze assistentes.

2. Via het toestemmingsformulier in de folder Jouw medische gegevens beschikbaar via het Landelijke Schakelpunt (LSP). U kunt deze folder vinden op de balie en in de wachtkamer bij ons op de praktijk. Vul het toestemmingsformulier in en lever deze bij ons in.

3. Geef uw toestemming online door via volgjezorg.nl

Hoe werkt het LSP?

Wat is het Landelijk Schakelpunt?

Het Landelijk Schakelpunt is een zorginfrastructuur: een netwerk waar zorgaanbieders op kunnen aansluiten. Via dit netwerk kunnen zij medische gegevens over hun patiënten raadplegen in elkaars systemen – 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Het Landelijk Schakelpunt is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd.

Het Landelijk Schakelpunt is geen database: er worden geen medische gegevens in opgeslagen. Die gegevens blijven gewoon staan in de dossiers bij de huisarts en apotheek. Daar kunnen andere zorgaanbieders, via het Landelijk Schakelpunt, de belangrijkste informatie bekijken.

Het Landelijk Schakelpunt is verdeeld in regio’s. Uw zorgaanbieders kunnen uw medische gegevens alleen binnen uw regio delen en bekijken.

Update i.v.m. coronacrisis:

Normaal gesproken kunnen de huisartsenpost en de spoedeisende hulp uw medische gegevens alleen inzien als u daar een toestemmingsformulier voor heeft ondertekend. Tijdens de Coronacrisis kunnen ze wanneer nodig ook informatie inzien als u geen keuze hierover heeft doorgegeven. Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: 08-09-2021