Praktijkondersteuner – Medisch Centrum Stedebroec – Bovenkarspel
Welkom op de website van Medisch Centrum Stedebroec

In ons gezondheidscentrum kunt u terecht voor tal van disciplines, zoals huisartsenzorg, podotherapie, thuiszorg, verloskunde, ergotherapie,fysiotherapie, diëtetiek en GGZ.
Vlak naast winkelcentrum het 'Streekhof' met ruim voldoende parkeergelegenheid.

Medisch Centrum Stedebroec Hoofdstraat 25 1611 AB Bovenkarspel
Praktijkondersteuner

Praktijkondersteuner

Wij hebben praktijkondersteuners somatiek die onze huisartsen ondersteunen in het begeleiden van patiënten met een chronische lichamelijke aandoening. Zij geven voorlichting over het ziektebeeld, begeleiden de patiënt bij medicatiegebruik en verandering in leefstijl en voeren controle onderzoeken uit. Zij voeren spreekuren zelfstandig uit en zijn bevoegd zelf beslissingen te nemen over de behandelingen. De praktijkondersteuners werken volgens de NHG-standaarden. Uiteraard vindt er zeer regelmatig overleg plaats tussen de huisarts en de praktijkondersteuners.

Het gaat hierbij om aandoeningen zoals:

  • Diabetes Mellitus (suikerziekte)
  • Astma en COPD
  • Begeleiding bij stoppen met roken
  • Hart– en Vaatziekten

Laagdrempeligheid en comfort voor de patiënt staan bij ons hoog in het vaandel. Zo kan begeleiding (het liefst na persoonlijke kennismaking) ook op afstand voortgezet worden:

  • U kunt uw bloeddruk thuis in kaart brengen door 2 maal daags, 2 keer achter elkaar, met 1 min ertussen, de bloeddruk te meten en dit aan ons door te geven via een mailbericht. We kunnen de bloeddruk ook gedurende 24-uur monitoren.
  • Holter diagnostiek: dit is een kastje die uw hartritme voor langere tijd registreert, bijvoorbeeld als u last heeft van: hartkloppingen, overslag, duizeligheid, draaierig gevoel, licht in het hoofd, onwel gevoelens.
  • Diabetes patiënten met 4 maal daags insuline worden gevolgd en begeleid via Libreview.
  • Begeleiding bij stoppen met roken kan zowel fysiek als telefonisch.

 

 Mijn naam is Annita Ruijter-Leek, Ik ben werkzaam in de praktijk van huisarts Kreuger als uw praktijkondersteuner. Mijn werkdagen zijn woensdag en donderdag. Voorheen werkzaam als Verpleegkundige A, BIG geregistreerd. Ik ben getrouwd en heb 3 inmiddels uitwonende kinderen. 

Mijn naam is Anne Stavenuiter. Ik ben werkzaam op maandag, dinsdagochtend en donderdag. Ik ben getrouwd en ik heb 2 kinderen. Als praktijkondersteuner somatiek heb ik een eigen spreekuur voor mensen met diabetes, of mensen met risico op diabetes of hart- en vaatziekten en/of longpatiënten.