Praktijkinformatie – Medisch Centrum Stedebroec – Bovenkarspel
Welkom op de website van Medisch Centrum Stedebroec

In ons gezondheidscentrum kunt u terecht voor tal van disciplines, zoals huisartsenzorg, podotherapie, thuiszorg, verloskunde, ergotherapie,fysiotherapie, diëtetiek en GGZ.
Vlak naast winkelcentrum het 'Streekhof' met ruim voldoende parkeergelegenheid.

Medisch Centrum Stedebroec Hoofdstraat 25 1611 AB Bovenkarspel
Praktijkinformatie

Praktijkinformatie

Welkom bij Huisartsenpraktijk Kreuger

Wij zijn een middelgrote huisartsenpraktijk in Bovenkarspel, gevestigd in Medisch Centrum Stedebroec, waarin tevens andere disciplines gevestigd zijn. Wij bevinden ons op het verstedelijkt platteland in West-Friesland. Ons team bestaat uit drie huisartsen, twee praktijkondersteuners somatiek, een praktijkondersteuner ouderenzorg, vier doktersassistentes en een praktijkmanager.

Onze praktijk werkt vanuit het principe positieve gezondheid. In dit concept wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Arts en onderzoeker Machteld Huber is de bedenker van dit concept van gezondheid. Zij is oprichter van het Institute for Positive Health (iPH). Op de website van iPH kunt u meer informatie vinden over positieve gezondheid.

In het kader van positieve gezondheid doen wij mee aan het project Welzijn op Recept. Welzijn op Recept helpt u door iets te gaan doen wat u leuk vindt en waar u goed in bent. U leest er hier meer over.

Bent u ook benieuwd naar wat het vergroten van uw geluk kan doen voor uw lichamelijke klachten? Maak een afspraak met uw huisarts.

Algemene informatie:

Praktijknummer: 0228-531100

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag, 8.00 tot 17.00 uur.

Voor een afspraak op het spreekuur belt u tussen 8.00 en 10.00 uur. Indien u een voorkeur heeft voor één van onze huisartsen dan kunt u dit aangeven bij de assistente. Een consult duurt gemiddeld 10 minuten en is in principe bedoeld voor de behandeling van 1 klacht. Wanneer u denkt meer tijd nodig te hebben, dan kunt u dat aangeven aan de assistente. Zij kan dan meer tijd voor u reserveren.

Tussen 10.30 en 14.00 uur zijn wij alleen bereikbaar voor acute situaties in verband met o.a. pauze en werkoverleg.

Voor uitslagen en vragen belt u tussen 14.00 en 16.00 uur.

Voor spoedgevallen tussen 8.00 en 17.00 uur belt u met ons praktijknummer 0228-531100 (optie 1).

Na 17.00 uur, in het weekend en op feestdagen belt u met de Huisartsenpost.


Huisartsenpost West-Friesland:

Huisartsenpost West-Friesland is bedoeld voor medische hulp die niet tot de volgende werkdag kan wachten. Voor levensbedreigende situaties belt u 112. De huisartsenpost is telefonisch bereikbaar in de avond, nacht, het weekend en tijdens nationale feestdagen op 0229-297800. Een bezoek aan de huisartsenpost is alleen mogelijk nadat u eerst telefonisch contact met hen heeft opgenomen.

Als u de huisartsenpost belt, krijgt u een speciaal opgeleide doktersassistente (triagist) aan de telefoon. Om de mate van spoed te beoordelen, stelt de triagist een aantal vragen over de medische klachten. Zorg daarom dat u de belangrijkste gegevens paraat hebt. Denk hierbij aan uw BSN-nummer, geboortedatum, naam, adres en telefoonnummer (van uzelf of van degene voor wie u belt). Houd ook uw medicijnen en gegevens van uw huisarts en verzekeraar bij de hand. Meer informatie vindt u op:  www.huisartsenpostwf.nl

Home - Huisartsenpost West-Friesland


Huisbezoek:

De huisarts kan u thuis bezoeken wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.

Voor het aanvragen van een visite voor dezelfde dag belt u tussen 8.00 en 10.00 uur met de assistente.

Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen, die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. In onze praktijk hebben wij betere mogelijkheden voor onderzoek en behandeling.


Apotheek:

De dichtstbijzijnde apotheken zijn:

Apotheek Rozeboom: Hoofdstraat 23, 1611 AB  Bovenkarspel. Voor meer informatie, zie: www.apotheekrozeboom.nl

Apotheek Stede Broec: Het Voert 5A, 1613 KL  Grootebroek. Voor meer informatie, zie: www.apotheekstedebroec.nl

Acdapha Groep – Farmavacaturebank


Herhaalrecepten

Patiëntenportaal: Bestel uw medicijnen via ons patientenportaal. U krijgt hiermee veilig toegang tot uw eigen medicatieoverzicht.

Brievenbus: Wanneer u een medicijn wilt herhalen, kunt u ook uw lege medicijndoosje(s) met apothekersetiket bij ons op de praktijk in de brievenbus doen. Als u op werkdagen uw lege medicijndoosje(s) inlevert vóór 10.00 uur, dan ligt deze de volgende werkdag aan het einde van de middag voor u klaar bij uw apotheek. De brievenbus voor herhaalmedicatie hangt in de gang van het Medisch Centrum, net voor de glazen tussendeur (tegen de zijwand van de trap aan).


Urineonderzoek:

U kunt als u bijvoorbeeld vermoedt dat u last heeft van een blaasontsteking, uw urine van 8.00 tot 9.45 uur inleveren op de praktijk. De assistente kan deze dan voor u onderzoeken. U kunt bellen voor de uitslag na 14.00 uur.

Het is van belang dat u de urine op de juiste manier opvangt. Hoe moet u de urine aanleveren?

  • Gebruik een schoon, goed af te sluiten potje.
  • Vang bij voorkeur de ochtendurine op, deze is het meest geconcentreerd.
  • Vang ‘middenstroom’ urine op; plas een beetje uit, vang het middelste gedeelte op, en plas het laatste deel weer uit.
  • Lever de urine binnen 2 uur na opvangen in op de praktijk. Kunt u de urine niet binnen 2 uur brengen? Bewaar het potje dan in de koelkast.

U kunt bij bijvoorbeeld de volgende klachten uw urine langsbrengen:

  • Plassen doet pijn of geeft een branderig gevoel
  • U heeft vaak aandrang om te plassen, maar u plast elke keer maar een klein beetje.
  • U kunt ook pijn hebben in uw onderbuik of rug.
  • De plas ruikt sterk of vies.
  • U heeft koorts

Formulier urineonderzoek:

Wanneer u de urine komt inleveren, vragen wij u aan de balie om een vragenlijst in te vullen met betrekking tot uw klachten. U kunt ook onderstaand formulier uitprinten, thuis invullen en meenemen naar de praktijk.

Vragenlijst bij urineonderzoek

Voor meer informatie over een urineweginfectie, zie: https://www.thuisarts.nl/blaasontsteking


Thuisarts:

Bent u op zoek naar informatie over gezondheid en ziekten? Voor medische informatie verwijzen wij u graag door naar www.thuisarts.nl, een website met betrouwbare informatie over gezondheid en ziekten. Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent.

Thuisarts.nl is een initiatief van het NHG en wordt in samenwerking met de Nederlandse huisartsen ontwikkeld. Bron: www.thuisarts.nl


Zorgkaart Nederland

Onze huisartsenpraktijk doet mee met het initiatief van NPCF patiënten platform; Zorgkaart Nederland. Zorgkaart Nederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar.

Voor zorgaanbieders is Zorgkaart Nederland een instrument waarmee ze zien wat volgens patiënten goed gaat en wat beter kan. Zorgkaart Nederland is een manier om patiënten een stem en daarmee ook invloed te geven. Want in de zorg gaat het om u, of u nu vaak of af en toe bij een dokter komt.

Daarom willen wij u vragen om een waardering voor onze praktijk op Zorgkaart achter te laten. Natuurlijk hopen wij op een goede beoordeling of een mooi compliment. Maar mocht u een andere ervaring hebben, laat dit ons dan ook weten zodat wij onze zorg kunnen verbeteren!

Als u onze huisartsenpraktijk wilt waarderen dan kunt u dat doen via: www.zorgkaartnederland.nl of via onderstaande button.

Waardeer mij


Privacyverklaring

Vanaf 25 mei wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. In verband hiermee zijn wij verplicht u te laten weten hoe uw gegevens worden verwerkt en bewaard.

Dit kunt u lezen in ons privacyreglement. Hierin wordt uitgelegd hoe wij uw persoons- en medische gegevens verwerken, wat er met deze gegevens gebeurt en hoe ze worden beveiligd. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in de richting van transparante gegevensverwerking en is voor u duidelijk hoe uw privacy wordt gewaarborgd.

Ons privacyreglement kunt u hier lezen: Privacyverklaring


Wij zijn een erkend leerbedrijf en staan geregistreerd bij www.s-bb.nl.

De praktijk biedt stageplaatsen aan co-assistenten van het VUmc, en aan studentes voor de opleidingen doktersassistente en POH-S.

Erkend leerbedrijf | Doets Reizen


De praktijk is gecertificeerd via LRQA voor de volgende norm: ISO 9001:2015. Dit betekent dat de praktijk in het bezit is van een kwaliteitskeurmerk dat aantoont dat de praktijk voldoet aan de landelijk vastgestelde kwaliteitsnormen en continue werkt aan kwaliteitsverbetering.