Covid-vaccinatie – Medisch Centrum Stedebroec – Bovenkarspel
Welkom op de website van Medisch Centrum Stedebroec

In ons gezondheidscentrum kunt u terecht voor tal van disciplines, zoals huisartsenzorg, podotherapie, thuiszorg, verloskunde, ergotherapie,fysiotherapie, diëtetiek en GGZ.
Vlak naast winkelcentrum het 'Streekhof' met ruim voldoende parkeergelegenheid.

Medisch Centrum Stedebroec Hoofdstraat 25 1611 AB Bovenkarspel
Covid-vaccinatie

« Terug naar het overzicht

Covid-vaccinatie

Let op: naar aanleiding van het advies van de Gezondheidsraad van donderdag 8 april heeft het kabinet besloten om het AstraZeneca-vaccin uitsluitend aan te bieden aan mensen geboren in 1960 of eerder. Bent u geboren in 1961 of later, dan krijgt u een ander vaccin aangeboden. Zodra hier meer over bekend is zullen wij deze informatie op de website plaatsen. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de website van Rijksoverheid.

De volgende groepen worden gevaccineerd door de huisartsen. Deze groepen hebben reeds een uitnodiging van ons ontvangen.

Vanaf april

  • Thuiswonenden geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960 (van oud naar jong) met AstraZeneca,
  • Mensen vanaf 60 jaar met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie met AstraZeneca:
    • mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger)
    • mensen met het syndroom van Down die thuis wonen
  • Alle niet-mobiele thuiswonende patiënten vanaf 60 jaar die niet in staat zijn, met of zonder hulp, naar een vaccinatielocatie (zoals de GGD of huisartsenpraktijk) toe te gaan. Deze groep wordt thuis gevaccineerd door de huisarts met AstraZeneca. 


Praktische informatie:

Wij hebben nu vaccins beschikbaar voor personen geboren in 1956, 1957, 1958, 1960. En voor personen in deze leeftijdscategorie met zwaar overgewicht of het syndroom van Down. U wordt gevaccineerd met het AstraZeneca vaccin, andere merken vaccins zijn op dit moment niet beschikbaar. Prikdatum en afspraaktijd staan vermeld in de brief die u heeft ontvangen.

Draag makkelijke kleding om uw bovenarm te kunnen ontbloten en vergeet vooral niet om uw uitnodigingsbrief mee te nemen. Bent u te vroeg, wacht dan op de parkeerplaats en niet voor de ingang. Begeef u pas op uw afspraaktijd naar de ingang, zet uw mondkapje op en ontsmet uw handen. Na de vaccinatie dient u nog 15 minuten plaats te nemen in onze praktijk.

Klachten van de prik zelf:

Die treden vaker op dan na de bekende jaarlijkse griepprik, maar zijn doorgaans mild. Het gaat dan bijvoorbeeld om 1-2 dagen hoofdpijn, koorts, rillerigheid, pijnlijke spieren en gewrichten, pijnlijke (geprikte) bovenarm.

U bent de enige die kan beslissen of u zich laat vaccineren tegen corona. We zetten de belangrijkste websites met actuele informatie voor u op een rij.

Rijksoverheid en Thuisarts

Zie de websites www.coronavaccinatie.nl en Thuisarts.nl

GGD

https://www.ggdhollandsnoorden.nl

https://www.ggd.nl/

Daarnaast kunt u contact opnemen met het landelijke informatienummer 0800-1351.

Informatie over vaccinatie in éénvoudige taal

Informatiefolder prik tegen corona

Bekijk informatie over vaccinaties in eenvoudige taal op de website van Steffie.

Publicatiedatum: 08-09-2021